59 γυμνασιο αθηνων

Η αναβάθμιση του εργαστηρίου πληροφορικής του 59ου Γυμνασίου Αθηνών

DUE DILIGENCE

Έγινε καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης κι συντάχθηκε έκθεση προτεινόμενων λύσεων και παρεμβάσεων.

CUSTOMISED IMPLEMENTATION

Το έργο υλοποιήθηκε στα πλαίσια δράσης του ΥΠΕΠΘ.

STAFF TRAINING

Έγινε εκπαίδευση του εκπαιδευτικού που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία και συντήρηση του εργαστηρίου πληροφορικής. Η εκπαίδευση αφορά τόσο τη λειτουργία όσο και τη συντήρηση του εργαστηρίου πληροφορικής.

support-maintenance

Οι υπηρεσίες υποστήριξης - αναβάθμισης λογισμικού παρέχονται απομακρυσμένα χωρίς τη φυσική παρουσία τεχνικων.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Έγινε εγκατάσταση πανίσχυρων υπηρεσιών Server, όπως Samba, NIS, NFS, Quota, DHCP, DNS, Router, Proxy, MySQL, Apache, VNC, αλλά και εφαρμογών, όπως iTALC, phpMyAdmin, Clam Antivirus, Joomla και πολλά άλλα. Οι περισσότερες από τις παραπάνω υπηρεσίες έχουν πιστοποιηθεί από την Canonical για τη σταθερή και απρόσκοπτη λειτουργία τους σε εργασιακό περιβάλλον και χρησιμοποιούνται από όλες τις μεγάλες Εταιρείες στο χώρο του Linux, RedHat, Suse, Canonical, για λύσεις σε μικτά περιβάλλοντα (Windows – Linux).

Αρχιτεκτονικη Data Center

Εγκαταστάθηκε εξυπηρετητής (server) αρχιτεκτονικής Data Center, που βασίζεται σε μια αποδεδειγμένη πολυεπίπεδη προσέγγιση, η οποία έχει δοκιμαστεί και βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια σε μερικές από τις μεγαλύτερες εφαρμογές Data Center στον κόσμο. Η πολυεπίπεδη προσέγγιση είναι η βασική βάση του σχεδιασμού του κέντρου δεδομένων που επιδιώκει να βελτιώσει την επεκτασιμότητα, την απόδοση, την ευελιξία, την ανθεκτικότητα και τη συντήρηση.

ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η αρχιτεκτονική που χρησιμοποιήθηκε  βοηθά την ανάπτυξη και υποστήριξη νέων υπηρεσιών. Ο σχεδιασμός της ευέλικτης αρχιτεκτονικής έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει νέες εφαρμογές και παρέχει τη δυνατότητα επέκτασης των θέσεων εργασίας τουλάχιστον κατά 10 θέσεις.
20210304_103117-1180885.jpg
20210304_103122-1180x885.jpg

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Τη βασική υποστήριξη όσον αφορά την συντήρηση και λειτουργία του εργαστηρίου πληροφορικής θα παρέχει ο υπέυθυνος εκπαιδευτικός του εργαστηρίου πληροφορικής. Οποιαδήποτε υποστήριξη ανώτερου επιπέδου παρέχεται απομακρυσμένα.

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το σύστημα ενσωμάτωσε όλες τις υφιστάμενες λειτουργίες του εργαστηρίου πληροφορικής και σταδιακά θα ενσωματώσει και τους υπολογιστές καθηγητών, καθώς και τους υπολογιστές που χρησιμοποιούνται στις τάξεις για εκπαιδευτικούς σκοπούς, σε συνδιασμό με τη χρήση βιντεοπροβολέα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ εργαστηριου πληροφορικης

Στο εργαστήριο πληροφορικής χρησιμοποιούνται πλέον και τα δύο βασικά λειτουργικά συστήματα (Windows 10 και Linux).
Image
Στο ργαστήριο πληροφορικής εγκαταστάθηκε μία πληθώρα πανίσχυρων υπηρεσιών, οι οποίες προσαρμόστηκαν στις εκπαιδευτικές και λειτουργικές ανάγκες της σχολικής μοναδας.

ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΧΡΗΣΤΩΝ

Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου πληροφορικής έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τις τάξεις και ομάδες και τους αντίστοιχους χρήστες (μαθητές, εκπαιδευτικούς) με τα παρακάτω χαρακτηριστκά:

- Ενιαία πιστοποίηση χρηστών και στα δύο περιβάλλοντα (Windows 10-Linux)
- Ανάθεση δικαιωμάτων χρηστών (μαθητών -εκπαιδευτικών) ανά λειτουργικό σύστημα (Windows-Linux)
- Ανάθεση δικαιωμάτων χρηστών ανά επιθυμητό επίπεδο πρόσβασης
- Δυνατότητα μεταφοράς μαθητών από τη μία τάξη στην επόμενη
Οι εγκατεστημένοι υπολογιστές λόγω παλαιότητας χρησιμοποιούνται ως κουτά τερματικά με εξαιρετικές επιδόσεις.
Τα δεδομένα των χρηστών είναι πλέον απόλυτα ασφαλή διότι τα backup:
- πραγματοποιούνται αυτόματα μη εργάσιμες ώρες
- λαμβάνονται σε περισσότερα από ένα σημεία 
- περιλαμβάνουν όχι μόνο τα δεδομένα των χρηστών, αλλά και τα λειτουργικά συστήματα
Η διαχείριση του εργαστηρίου πληροφορικής πραγματοποιείται πλέον με την ίδια ευκολία τόσο εντός της σχολικής μονάδας, όσο και απομακρυσμένα. 
Επιπλέον δίνεται σταδιακά η απομακρυσμένη πρόσβαση των μαθητών στο εργαστήριο πληροφορικής ώστε να διευκολύνεται η τηλε-εκπαίδευση λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.

 

ΕΔΡΑ: Φάωνος 57, 104 42 Ακαδημία Πλάτωνος

ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: Σινώπης 30, 115 27 Αθήνα

Email: sinebit mail

Website: www.sinebit.gr

Search